En Usynlig Fjende – AFLYST

 

I marts 2020 lukkede Danmark ned, og vi gik en tid i møde, som ingen af os havde begreb om. En ny og ukendt virus bredte sig med hidtil uset fart rundt i verden og satte hele kontinenter i karantænetilstand. Tiden var forbundet med stor usikkerhed og mange forestillinger om, hvordan verden ville se ud på den anden side af Coronapandemien. ‘En Usynlig Fjende’ er en operaforestilling og et amatørprojekt komponeret af studerende fra Syddansk Musikkonservatorium under Coronavirussens indvirken på hele det danske samfund. Den handler om mødet med noget så ukendt og uhåndgribeligt som Covid-19 – i en verden, man ellers var fortrolig med.

Historien i operaen ‘En Usynlig Fjende’ følger fem mennesker, som hver især må finde deres vej i den nye situation. Man oplever deres bestræbelser på at få kontrollen tilbage over deres liv. Liv, som Corona i højere og højere grad får lov at sætte dagsordenen for. De må løbende forholde sig til nye retningslinjer og spørgsmålet om, hvorvidt og hvor langt de vil gå for at efterleve dem. Er der en grænse for, hvor meget sammenhold vi kan mønstre hver for sig? Og hvor meget kan vi øge kontrollen med os selv og hinanden uden, at det har konsekvenser?

Musikalsk set trækker ‘En Usynlig Fjende’ på tendenser fra den klassiske musiktradition og det klassiske operaformat – men i kombination med nutidens mere populære udtryk.

‘En Usynlig Fjende’ er skrevet og komponeret på et tidspunkt, hvor historien om Corona i Danmark langt fra er slut. Som situationen ændrer sig, veksler det dog imellem hvem, der skriver historien og hvem, der dikterer, hvordan vi ser på de beslutninger, som træffes. Forsøget på at opretholde, eller genvinde, kontrollen over noget, man endnu ikke har begreb om, er til gengæld konstant. ‘En Usynlig Fjende’ er en forestilling om dén kontrol, og hvad der sker, når vi øger kontrollen over fortællingen og over en virus, hvis form vi stadig ikke kender.

VARIGHED
Ca. 1 time og 45 minutter + pause

SANGERE
Alexander Fjord Nielsen, Christina Holm, Anne-Sofie Møller Olesen, Nadia Jasmin Nielsen, Kirsten Voss Petersen

KOR
Katinka Frida Bohse Meyer, Cecilia Svitzer Ringaby, Jeppe Møller Sørensen, Sebastian Haugstrup

ORKESTER
Sonia Wiktoria Zajac (koncertmester), Trine Dalgaard (1. violin), Sebastian Sixten Schmidt (1. violin), Emilia Błaszczyk (2. violin), Mathias Hjort Meyland (2. violin), Filippa Westerberg (cello), Beatrice Madeleine Werder (cello), Thora Jaeger (kontrabas), Monica Vejgaard (fløjte), Kristoffer Strid (klarinet), Václav Naus (1. trompet), Mikael Kielsgaard Dziegiel Sørensen (2. trompet), Daniel Cornelius Bruun (trombone), Erik Rasmus Hansson (slagtøj), Linda Sjökvist (slagtøj), Sakari Viitala (slagtøj), Kasper Grøn (keyboard & slagtøj)

DIRIGENT
Elisabeth Dichmann

KONSULENT
Cæcilie Cramon

SPECIAL GUEST
Andreas Ferrold Clemmensen

MUSIK & LIBRETTO AF
Anne-Sofie Møller Olesen & Kasper Grøn

AFVIKLER
Christian Brock Hansen

 

OBS:
Hovedindgangen åbner 20 min. før. Unummererede pladser. Publikum anvises en plads ved ankomst og lukkes ind max. 20 personer ad gangen grundet sikkerhedsforanstaltninger/Covid-19. 

December 6 @ 19:00
19:00 — 20:45 (1h 45′)

Den Fynske Opera