Den Glade Enke

 

Oplev Franz Lehárs udødelige operette om kærlighedens forviklinger, diplomatiske intriger og økonomiske ambitioner

I denne genopsætning er handlingen placeret mellem de to verdenskrige i år 1929, året for New York Børsens store krak. En magtfuld våbenfabrikants penge hvidvaskes og forflyttes, alt imens millioner af mennesker er arbejdsløse og sulter, og en hel generation lever i håbløshed og fortabelse. Krig og elendighed står i kontrast til den letlevende atmosfære i magtens glitrende saloner.

Operettens musik demonstrerer dette i sin folklore – sat over for den mere parisiske og løsslupne musik. Café Maxim er på sit højeste! Samtidig sættes verdensøkonomien over styr, og en helt ny samfundsorden etableres gennem udnyttelse og migration i en trampende rytme, hvor hensynet til de svage tilsidesættes i det overordnede politiske spil.

Publikum er inviteret med helt ind på Café Maxim, og operasalen vil være stemningsfuldt indrettet, så tankerne ledes hen på 1920’ernes Paris.

I denne genopførelse tilføres forestillingen et ekstra skud femininitet og vidunderlig stemning, når danserne Foxy Ladies indtager scenen. Med udgangspunkt i 20’ernes charleston og swing, hvor femininitet, tempo, kækhed og glimt i øjet er bærende elementer, skaber de en fantastisk stemning og nærværende dynamik med deres flotte kostumer og performance.

Den Fynske Opera ser frem til at genopføre ‘Den Glade Enke’, som endnu en gang spreder sin fest både på scenen og til tilskuerrækkerne – og man kan allerede nu begynde at glæde sig til at nynne med på ‘Enkevalsen’ og ‘Viljasangen’.

VARIGHED
Ca. 1 time og 45 min + pause

MEDVIRKENDE
Mette-Maria Øyen, Thomas Storm, Kiki Brandt, Mathias Hedegaard, Jesper Buhl, Anders Madsen, David Kragh Danving, Jonathan Von Schwanenflügel

KOR
Ida Johanne Wahl, Michaela Simkova, Nina Smidth-Brewer, Nikoline Sokianos Damgaard, Alexander Klak, Frede H. Thorsen  

FOXY LADIES
Katrine Gattrup, Elisabeth Renée Sejbak, Line Janning-Thorup, Helena Dong

MUSIKERE
Jacob Beck(piano), Astrid Mikaelyan(violin), Kirstine Pedersen(cello)

MUSIK AF
Franz Lehár

LIBRETTO
Viktor Léon & Leo Stein

MUSIKALSK LEDELSE
Jacob Beck

ISCENESÆTTELSE
Daniel Bohr

INSTRUKTØR VED GENOPSÆTNING
Anne Fugl

SCENOGRAF
Rikke Juellund

KOSTUMIER
Birgitte Nisbeth

LYSDESIGNER
Suni Joensen

INSTRUKTØRASSISTENT
Philip Moesmann

 

OBS:
Alternativ publikumsopsætning grundet restriktioner og sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med Covid-19. Af samme årsag er det desværre ikke muligt at tilbyde mad i forbindelse med forestillingen som tidligere oplyst.

Hovedindgangen åbner 20 min. før. Unummererede pladser. Publikum anvises en plads ved ankomst og lukkes ind max. 20 personer ad gangen grundet sikkerhedsforanstaltninger/Covid-19. Baren er lukket.

October 16 @ 14:58
14:58 — 01:45 (1h 45′)

Den Fynske Opera