La Voix Humaine – AFLYST

 

Grundet udmeldingerne fra regeringens side vedrørende Covid-19-restriktioner, så er vi desværre nød til at aflyse opførelsen af ‘La Voix Humaine’. MEN, operaen går ikke tabt, og I som publikum skal ikke snydes for oplevelsen, for vi arbejder netop nu på at få lavet en lækker videooptagelse af operaen. Nærmere info følger. Alle med billet vil blive kontaktet vedrørende refundering.

‘La Voix Humaine’ betyder på dansk ‘Den Menneskelige Stemme’, og er en helt særlig opera, idet operaen spilles som monolog kun for sopran over én akt.

I operaen fører kvinden Elle en telefonsamtale med sin elskede, og opkaldet viser sig at blive det sidste imellem dem, da han forlader hende til fordel for en anden kvinde. I samtalen forsøger Elle at gøre alt for at vinde ham tilbage og gennemlever alle følelsesregistre, lige fra fortvivlelse, desperation og vrede til nostalgi og lykkefølelse, ømhed og lidenskab til en panisk besættelse og trusler om at begå selvmord.

Dybest set er operaen en indrømmelses- og erkendelsesrejse. Udadtil for ham Elle taler med, men vigtigst af alt i indrømmelsen og erkendelsen over for hende selv. Elle må anerkende, at hun er et menneske, som er sårbart – med alle de fejl, et menneske nu engang har. Det universelle i fortællingen ligger derfor i at indrømme sine svagheder over for sig selv og ikke mindst at acceptere dem. 

Operaen er et intenst, sentimentalt og psykologisk mono-drama, som stiller store krav til solosangerens følelsesmæssige engagement i rollen som Elle. Vokalmæssigt består det krævende sopranparti i høj grad af uakkompagneret, recitativisk sang, som til gengæld skaber en endnu større virkning ved udbruddet af de kraftfulde arier.

Rollen spilles af den dygtige, dansk-svenske sopran Anna Carina Sundstedt og synges på originalsproget, fransk.

‘La Voix Humaine’ er komponeret af Francis Poulenc i 1958, og også den melodiske kurve repræsenterer de mange følelsesmæssige udsving med stærke motiver og tonal tvetydighed – en stemning, som Poulenc opnår ved at undgå traditionelle, harmoniske funktioner og med overvægt af uopløste dissonanser og formindskede og kromatiskrelaterede akkorder. Nogle passager har dog et klart tonalt centrum, særligt der hvor vokalen er fokus.

Operaen opføres med en simpel orkestrering, hvor den smukke musik kommenterer og nuancerer det sungne.

Med ‘La Voix Humaine’ kan man som publikum se frem til en helt særlig, intens og rørende oplevelse.

VARIGHED
Ca. 1 time og 10 min. Der er ingen pause

MEDVIRKENDE
Anna Carina Sundstedt (sopran)

STATISTER
Susanne Ilskov, Caroline Mejlbjerg, Johanne Borring 

MUSIK AF
Francis Poulenc

LIBRETTO
Jean Cocteau

MUSIKALSK LEDELSE & PIANIST
James Sherlock

INSTRUKTØR
Freja Friberg Lyme

SCENOGRAF
Peter Schultz

KOSTUMIER
Mie Drud 

SCENEMESTER & LYSDESIGNER
Christian Brock

AFVIKLER
Christian Brock

TEKNIKER
Mik Manley Andersson

SCENEBYGGERE
Mik Manley Andersson, Jesper Pedersen & Jonas Krogager Thompson 

TEATERMALER
Niels Lau Nielsen

PRODUKTIONSKOORDINATOR & FORESTILLINGSLEDER
Philip Moesmann

OBS: Hovedindgangen åbner 20 min. før. Unummererede pladser. Publikum anvises en plads ved ankomst og lukkes ind max. 20 personer ad gangen grundet sikkerhedsforanstaltninger/Covid-19.

March 12 @ 19:30
19:30 — 20:40 (1h 10′)

Den Fynske Opera