La Voix Humaine

 

‘La Voix Humaine’ betyder på dansk ‘Den Menneskelige Stemme’, og er en helt særlig opera, idet operaen spilles som monolog kun for sopran over én akt.

I operaen fører kvinden Elle en telefonsamtale med sin elskede, og opkaldet viser sig at blive det sidste imellem dem, da han forlader hende til fordel for en anden kvinde.

I samtalen forsøger Elle at gøre alt for at vinde ham tilbage og gennemlever alle følelsesregistre, lige fra fortvivlelse, desperation og vrede til nostalgi og lykkefølelse, ømhed og lidenskab til en panisk besættelse og trusler om at begå selvmord.

Operaen er et intenst, sentimentalt og psykologisk mono-drama, som stiller store krav til solosangerens følelsesmæssige engagement i rollen som Elle. Vokalmæssigt består det krævende sopranparti i høj grad af uakkompagneret, recitativisk sang, som til gengæld skaber en endnu større virkning ved udbruddet af de kraftfulde arier.

Rollen spilles af den dygtige, dansk-svenske sopran Anna Carina Sundstedt og synges på originalsproget, fransk.

‘La Voix Humaine’ er komponeret af Francis Poulenc i 1958, og også den melodiske kurve repræsenterer de mange følelsesmæssige udsving med stærke motiver og tonal tvetydighed – en stemning, som Poulenc opnår ved at undgå traditionelle, harmoniske funktioner og med overvægt af uopløste dissonanser og formindskede og kromatiskrelaterede akkorder. Nogle passager har dog et klart tonalt centrum, særligt der hvor vokalen er fokus.

Operaen opføres med en simpel orkestrering, hvor den smukke musik kommenterer og nuancerer det sungne.

Med ‘La Voix Humaine’ kan man som publikum se frem til en helt særlig, intens og rørende oplevelse.

VARIGHED
Ca. 45 min. Der er ingen pause

MEDVIRKENDE
Anna Carina Sundstedt

MUSIKERE
Ikke fastlagt ved tryk af katalog grundet Covid-19-situationen

MUSIK AF
Francis Poulenc

LIBRETTO
Jean Cocteau

MUSIKALSK LEDELSE
James Sherlock

INSTRUKTØR
Freja Friberg Lyme

SCENOGRAF
Peter Schultz

OBS:
Hovedindgangen åbner 20 min. før. Unummererede pladser. Publikum anvises en plads ved ankomst og lukkes ind max. 20 personer ad gangen grundet sikkerhedsforanstaltninger/Covid-19. Baren er lukket.

March 12 @ 19:30
19:30 — 20:15 (45′)

Den Fynske Opera