Det STØRSTE & det mindste

 

Operaen ‘Det STØRSTE & det mindste’ er skabt med udgangspunkt i lyden af det største og det mindste pattedyr –hvalen og flagermusen. Lydene af disse dyr er en gennemgående tråd i historien om mennesket/feen fra jorden, som rejser op og ned for at kommunikere med begge typer af pattedyr.

Naturens ånd er historiens fortæller, som rejser rundt i naturen, for at høre hvordan det går hos dyrene. Her møder hun hvalen og flagermusen, som hver især drømmer om at være det modsatte af, hvad de er. Naturens ånd formidler deres historier videre til den anden, og på den måde ser de sig selv i et nyt lys; Gennem den andens øjne ser de nu deres egne evner og skønhed udefra, hvorved de bliver opmærksomme på det skønne i mangfoldigheden og vigtigheden i at være den, man er.

Musikerne i forestillingen er fløjtenisten Eva Østergaard, der blandt andet har spillet i Det Kgl. Kapel, samt Susanne Skov på horn, der har spillet i både Odense og Sønderjyllands Symfoniorkester. De to instrumenter repræsenterer hver sit dyr. Projektet er et tværgående projekt mellem kunstnere og naturvidenskabelige personer og ildsjæle – en idé, der er opstået hos komponist Povl Chr. Balslev og operasanger Lise Bech Bendix.

Skabelsen af operaen er sket i et tæt parløb med Naturama i Svendborg samt biologen Lee Anton Miller, der har været en af forgangsmændene blandt forskere i sonar de seneste 50 år (dyrenes kommunikation via lydbølger). Lee Anton Miller har blandt været med til at skabe en detektor, der gør lyden af flagermus hørbar for det menneskelige øre.

Forestillingen synges på dansk.

VARIGHED
Ca. 45 min. Der er ingen pause

MEDVIRKENDE
Horn: Susanne Skov (Blåhvalen – verdensstørstepattedyr)
Fløjte: Eva Østergaard (Flagermusen-verdensmindstepattedyr)
Sopran: Lise Bech Bendix (Naturens Ånd-fortæller)

KLAVER OG ANDRE LYDEFFEKTER
Povl Chr. Balslev

KOMPONIST
Povl Chr. Balslev

TEKST
Lise Bech Bendix

IDE
Povl Chr. Balslev og Lise Bech Bendix

Hovedindgangen åbner 20 min. før. Unummererede pladser. Publikum anvises en plads ved ankomst og lukkes ind max. 20 personer ad gangen grundet sikkerhedsforanstaltninger/Covid-19.

February 27 @ 11:00
11:00 — 11:45 (45′)

Den Fynske Opera