Personlig og ærlig storytelling / Drifts- og lystilskud


Den Fynske Opera lancerer personlig og ærlig storytelling.

Ny driftsaftale med Odense Kommune.

Det kunstneriske visuelle niveau hæves ved hjælp af donationer fra fonde til at købe nyt lys-udstyr.

Personlig og ærlig storytelling

Sæsonen hos Den Fynske Opera skydes i gang med nye tiltag, der inviterer publikum tættere på gennem spændende storytelling. På vores hjemmeside, og på de sociale medier, vil man fremover kunne følge en videoserie hver anden uge, hvor publikum følger Den Fynske Opera i aktuelle situationer – på godt og ondt. Eksempelvis bag scenen før premierer, når der ventes spændt på svar fra fondsansøgninger eller i et møde med de medvirkende sangere.

Dertil vil der løbende blive vist små videoer fra dagligdagens gang på Den Fynske Opera.
Ydermere vil man kunne lytte til Podcasts med plads til fordybelse i temaer omkring opera generelt, såvel som udsendelser fra de populære operacaféer.
Sidst men ikke mindst, vil Den Fynske Opera fortælle historier på skrift, hvor publikum blandt andet kan opleve reportager fra aktuelle forestillinger og interviews med instruktører, komponister og sangere.
Alt sammen tiltag, som byder på gode historier fra scenen såvel som bag scenen.

Tanken bag Den Fynske Operas nye storytelling er, at Den Fynske Opera ønsker at fortælle ærlige og personlige historier for at give publikum noget ekstra – og derigennem skabe et endnu stærkere tilhørsforhold.

”På Den Fynske Opera vil vi gerne fortælle gode historier på scenen, men vi vil gerne skabe en ny dimension og fortælle vores egen historie bag scenen, på godt og ondt. Det bliver noget helt nyt inden for scenekunst at man i så høj grad kommer med bagved. Jeg håber at så mange som muligt vil følge vores historie.” fortæller Operachef Thomas Storm.

 

Drifts- og lystilskud

Odense By- og kulturudvalg har valgt at øget støtten til Den Fynske Opera, De ekstra penge kommer fra en omfordeling lavet af Bertel Haarder allerede i 2016 og bliver indfaset over en 4-årig periode. Pengene skal bruges til at ansætte et ensemble af faste sangere, hvilket vil hæve det kunstneriske niveau yderligere, samt til at opsætte ekstra forestillinger og give mulighed for at optræde ude i byrummet - eksempelvis for borger på plejehjem, på skoler eller på en ny Vollsmosescene.

”Vi er utrolig glade for at By- og kulturudvalget har valgt at bakke op om Den Fynske Operas vision om at få et lille ensemble af sangere, det betyder utrolig meget for os” siger Thomas Storm.

 

Nyt lys

Den Fynske Opera er desuden blevet støttet af en række fonde med en betragtelig sum penge til at udskifte de over 30 år gamle lamper med nye, mere tidssvarende, arbejds- og miljøvenlige lamper. Dette vil ligeledes højne det kunstneriske visuelle niveau til forestillingerne, og vil kunne opleves under første opsætning, Til døden os, som vil få nye visuelle rammer. Dertil vil de nye lamper betyde mindre energiudledning.

”Det betyder meget for os på Den Fynske Opera at miljøet omkring os ikke bliver belastet af vores aktiviteter, med denne investering bliver vi en mere miljøvenlig institution, men vigtigst af alt højner vi det kunstnerisk visuelle udtryk. Vi er ikke i mål endnu men vi nærmer os og vi er utrolig taknemmelige overfor de fonde der har valgt at støtte os” siger operachef Thomas Storm.

Den Fynske Operas nye lys er støttet af A.P. Møller fonden, Augustinus fonden, Energi Fyn Fond, Nordea Fonden og Østifternes Fond.

Tilbage