Ny lederduo skal tegne Den Fynske Opera


Efter nytår får Den Fynske Opera ny ledelse. Valget er faldet på en duo, bestående af operasangeren Thomas Storm og producenten Karsten K. E. Pudselykke.

Siden 2016 har Den Fynske Opera stået uden kunstnerisk ledelse, men nu kan bestyrelsen endelig løfte sløret for det hold, der skal bringe operahuset ind i fremtiden. Ledelsen opdeles i en kunstnerisk og en administrativ del, hvor operasanger Thomas Storm får ansvar for den kunstneriske profil og Karsten K. E. Pudselykke står for administrationen.

Thomas Storm har siden april 2017 tegnet operahusets profil som kunstnerisk konsulent, og nu tager han altså for alvor tøjlerne, når Den Fynske Opera skal styres sikkert ind i fremtiden. Han er uddannet baryton fra Operaakademiet og har sunget adskillige store roller på både den nationale og den internationale scene. I disse dage spiller han rollen som grev Danilo i Den Fynske Operas anmelderroste opsætning af Den Glade Enke.

Karsten K. E. Pudselykke har arnested i det Sydfynske og en uddannelsesmæssig baggrund fra Svendborg International Maritime Academy og Søværnets Officersskole. Oven på de maritime uddannelser er Karsten uddannet Sceneproducent fra Den Danske Scenekunstskole, og har fagligerfaring fra blandt andet Det Kongelige Teater samt arbejdet med produktionen af Anders Matthesens show siden 2011.

Han tager over efter Marianne Klint, som siden 2016 har været teaterleder for både Den Fynske Opera og Teater Momentum. De to teatre deler sammen med Nørregaards Teater teaterhuset på Filosofgangen 19.

Rune Kallager, bestyrelsesformand for Den Fynske Opera, er begejstret for skiftet »Jeg er utrolig glad og stolt over, at det er lykkedes os, at få sat fremtidens hold. Det har været meget vigtigt for bestyrelsen at finde de rigtige personer, og jeg er helt sikker på, at det er lykkedes med Thomas og Karsten ved rorpinden«, siger Rune Kallager. Han er dog taknemmelig for det arbejde Marianne Klint har lagt i Den Fynske Opera: »Marianne bragte os videre i en svær tid, og vi siger tak for det gode samarbejde, som også vil fortsætte i fremtiden i hele huset på Filosofgangen.«

Det er et operahus i god form, som duoen skal drive videre. I det seneste regnskabsår er der overskud på bundlinjen, og operaens egne produktioner er kritikerroste og velbesøgte.

Thomas Storm har altid haft et særligt forhold til Den Fynske Opera og ser frem til at styre den sikkert ind i fremtiden: »Jeg er meget stolt af vores lille operahus. Det er utroligt, hvad vi kan præstere for få midler, men kendetegnet ved netop Den Fynske Opera er, at når vi står sammen og løfter i flok, så flyver vi og laver kunst af højeste kvalitet, og det vil vi blive ved med i fremtiden.« siger Thomas Storm.

Tilbage