Jubilæums-sæson i Danmarks Bedste Kammeropera


Det er i sæson 2018-2019 70 år siden, der første gang var noget, der hed Den Fynske Opera, og Det skal fejres! Sæsonprogrammet blev offentliggjort 17. maj, og det er spækket med opera-oplevelser og stjernestunder.

Sæsonen skydes i gang for alvor med en koncert 25. august med stjernebarytonen Johan Reuter. Han er til daglig solist ved  Det Kongelige Teater men færdes også hjemmevant på de internationale scener. Han aflægger 25. august Odense et visit og i anledning af H.C. Andersen Festivals vil han blandt andet synge Schumanns Opus 40, der er baseret på H.C. Andersens digte.

Til Døden Os

Dyster trekantsopera med klassikerpotentiale

Kammeroperaen Til Døden Os (16.-28. november) er skrevet til Den Fynske Opera af Andy Pape og Kit Eichler i 2002 og opført første gang i 2003. Det er et trekantsdrama med spændende musik, en medrivende fortælling og en dyster understrøm. Opsætningen er helt ny og iscenesættes af stjerneinstruktøren Daniel Bohr. Bohr har instrueret flere af Den Fynske Operas største succeser, heriblandt Den Glade Enke i december og Andy Papes Andre Bygninger, som vandt en Reumert som Årets Opera i 2015.

– ”Hvis vi skal udvikle genren og skabe nye klassikere, kræver det jo, at vi udsætter værkerne for nye opsætninger igen og igen, så de kan rodfæste sig og vokse. Det mener jeg, at Til Døden Os har format til, og jeg er sikker på, at Daniel Bohr er den rette til at give den vinger” siger operachef Thomas Storm.

La Bohème

Årets klassiker – helt tæt på

Operachef Thomas Storm har tidligere sagt, at Den Fynske Opera i fremtiden vil spille én klassiker i hver sæson. I denne er det operaklassikeren over dem alle, Puccinis La Bohème, men i en intim kammeropsætning, hvor salen indrettes i pariserstil med caféborde og servering af charcuterie.

– ”Det var så hyggeligt i december, hvor vi gjorde noget lignende med Den Glade Enke, siger Thomas Storm. – Det vil vi gerne opnå igen, for det er dét, en kammeropera kan. Publikum kommer helt tæt på sangerne, og man kan opnå en helt særlig stemning, når der ikke er den afstand, der er traditionelt.”

Thomas Storm er også selv på rollelisten sammen med flere spændende sangere og et salonorkester på syv musikere. Forestillingen skabes i samarbejde mellem Teater Undergrunden, Operaen i Midten og Den Fynske Opera.

Leonora Christina

Fynske samarbejder

Der er allerede skrevet meget om den, men man kommer ikke uden om musicalen Leonora Christina (19. januar-15.februar), som er blevet til i et flot fynsk samarbejde mellem Odense Teater, Odense Symfoniorkester og Den Fynske Opera og oprindeligt udviklet i samarbejde med UTERUS – Danmarks Musicalrugekasse. Den fortæller historien om kongedatteren Leonora Christina og rigshofmester Corfitz Ulfeldt, der er en af danmarkshistoriens største politiske intriger, men naturligvis også en kærlighedshistorie med masser af drama.

Børn og barnlige sjæle skal heller ikke gå forgæves. I september kommer der nemlig en genopsætning af den Reumert-nominerede familieforestilling Knud Romers ABC (19.-23. september), som var en stor succes i sidste sæson. Forestillingen er skabt i et samarbejde mellem de fynske teatre SART Danseteater, BaggaardTeatret og Den Fynske Opera.

Udover alt dette skal nævnes et spændende samarbejde med SPIS! – Odense Food Festival om en eventyrlig gastroopera for hele familien, SPIS! Eventyrligt  (14.-24. februar), samt at Den Fynske Opera lægger scene til urpremieren på BLOOD (5.-13.oktober) – et musikteater-eksperiment baseret på digte af Edith Södergran. Der præsenteres desuden en lang række gæstespil i samarbejde med Teater Momentum.

 

De nye operachefer Thomas Storm og Karsten K.E. Pudselykke har en ambition om, at Den Fynske Opera skal være Danmarks Bedste Kammeropera.

– ”Vi skal ikke udgive os for at være noget, vi ikke er, eller sammenligne os med nogle, vi ikke kan sammenlignes med. Vi har derimod faciliteterne og midlerne til at lave kammeropera af højeste kvalitet, og det afspejler den sæson, vi her præsenterer”, siger Thomas Storm.

 

Se alle forestillinger og køb billetter på denfynskeopera.dk, hvor du også kan bladre i en elektronisk udgave af sæsonkataloget. Du er altid velkommen til at hente et trykt katalog i Den Fynske Opera, Filosofgangen 19, 5000 Odense C, hvor du også kan henvende dig med spørgsmål.

– Vi glæder os til at se dig i en ny sæson i Danmarks Bedste Kammeropera.

Tilbage